Ефірні олії проти застуди та грипу: як захистити себе від хвороб?

З настанням осені кількість хворих на ГРВІ та ГРЗ стрімко зростає. Імунітет у цей час року слабшає, а віруси, бактерії та грибки починають активно розмножуватися через сиру погоду. Як захистити себе та близьких від хвороби? У цьому допоможуть натуральні ефірні олії. Гартуйтеся і лікуйтеся, насолоджуючись приємними ароматами. Фахівці інтернет-магазину арома продукції Scents діляться з вами корисними порадами.

Вдихаємо олію, або Час запалити аромалампу

Вдихаємо олію, або Час запалити аромалампу

Сеанс ароматерапії з правильно підібраними ефірними маслами вбиває 80% бактерій і вірусів, які провокують гострі респіраторні захворювання. В ефірі є речовини, які вбивають збудників хвороби. Аромат масла, що випаровується, насичує повітря вологістю, завдяки цьому проходить нежить.

Зазвичай аромалампи використовують для дезінфекції в дитячій кімнаті, в громадських установах (у навчальних закладах, у лікарні). Сеанси ароматерапії особливо актуальні в холодну пору року, коли ризик застудитися різко зростає. Також, якщо вдома чи в офісі є застуджені, і ви не хочете, щоб заразилися оточуючі, на допомогу прийде аромалампа з ефірними оліями.

Для ароматизації приміщення додайте в аромалампу половину чайної ложки води і капніть у неї ефірну олію. Пропонуємо оптимальні пропорції для боротьби з ГРВІ або застудою:

  • масло лимона – 5-6 крапель;
  • ефір лаванди – 5-6 крапель;
  • олія чайного дерева – 3-5 крапель;
  • чебрецеве масло – 3-4 краплі;
  • евкаліптовий ефір – 4-6 крапель.

Дозування зазначене для приміщення, площею 15 кв. м. Як довго має горіти аромалампа? Для профілактики вистачить 3-5 сеансів на тиждень, тривалість – не більше 15 хвилин. Якщо в приміщенні є хворі, сеанс має тривати 20 хвилин. У такому разі ароматерапію необхідно проводити 2-3 рази на день.

Немає аромалампи? Використовуйте будь-який посуд з тонким дном: налийте в нього ароматизатор і поставте на батарею. Також ви можете замовити стильну аромалампу на сайті.

Не просто прибирання, а волога обробка

Забудьте про те, що можна змахнути пил, підмести або пропилососити. Тепер до збирання додається волога обробка поверхонь. Вона займає мало часу, але дає колосальний ефект. Приготуйте спеціальний розчин для прибирання:

  • візьміть 10 мл душичної, лимонної, чебрецевої, евкаліптової олії або масла пачулі;
  • додайте ефір в 300 мл рідкого мила;
  • ретельно перемішайте суміш.

Додайте отриману рідину у воду, якою миєте підлогу. Також рідина підходить для протирання поверхонь. Якщо ви прибираєте в дитячій кімнаті, використовуйте тільки лимонне, евкаліптове або м'ятне масло.

Гартування і ще раз гартування

Цей спосіб підходить для профілактики хвороби. Гартуватися, якщо у вас болить горло, є нежить або підвищена температура, не можна. Процедури підходять для тих, хто часто хворіє та має хронічні запальні процеси у бронхах чи легенях. Для гартування організму рекомендується обливатися водою кімнатної температури. Чим довше ви обливаєтеся, тим прохолоднішою повинна бути вода. Але знижувати градус слід поступово.

Перед обливанням додайте у воду 10-15 крапель ефіру чайного дерева або евкаліпта. Перемішайте масло і відразу ж облийтеся. Важливо: у процесі обливання очі мають бути закритими. Ефірна олія дратівливо діє на слизову.

Дотримуйтесь простих та ефективних рекомендацій і будьте здорові!

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]